Met welke uitdagingen kampen onze Vlaamse partijen in de aanloop naar de verkiezingen én de regeringsvorming in 2024?
dinsdag 26 september 2023 om 20:00

De voorbije jaren werden er vaak a de lezing interessante vragen gesteld door een uiterst geengageerd lid. Op die manier leerden we allen Lorenzo Terriere kennen.

Lorenzo behaalde masterdiploma's in de Politieke Wetenschappen, bedrifseconomie en het international recht. In 2011 behaalde hi ook de Cambridge "CPE" aan St. John's University (NYC).

Vooraleer hij terugkeerde naar de Universiteit Gent, werkte Lorenzo als beleidsadviseur in het Belgische parlement en voor de nationale regering. Terwijl hij zin wetenschappelijke carriere verder uitbouwde en diverse artikels schreef voor pers en media, leerden we hem steeds beter kennen, en trad hij vervolgens toe als bestuurder en ondervoorzitter van vzw Kring Prof. C. De Bruyne.

Net voor de zomer behaalde hij een doctoraat, met professoren Carl Devos en Nicolas Bouteca als promotoren. Zin onderzoek is gericht op hoe (regionalistische) partien omgaan met het dilemma van regeringsdeelname. Hij brengt in kaart hoe partijen veranderen doorheen de regeringsrit.

Als politiek journalist bij HLN kijkt Lorenzo Terriere samen met u in het hood van onze linkse, centrum- en rechtse partijen in Vlaanderen: hoe bereiden zij zich voor op de moeder aller verkiezingen in 2024?

Maaltebruggekasteel
Inschrijven

Gelieve aan te melden om in te schrijven, of uw inschrijving te zien.